duminică, 4 ianuarie 2015

Liniste


Am zis sa caut eu linistea.. Ai mei m-au obisnuit inca de mic sa vizitam manastirile din judetul Neamt cam o data pe luna.

As fi vrut sa merg mai de dimineata, insa nu am renuntat inca la programul de vacanta si abia in jur de ora 12 am pornit.

Am ales ca prima destinatie locul ce mie imi place cel mai mult, Manastirea Sihastria. O doamna mai in varsta mergea cu greu pe drumul spre manstire si facea din cand in cand cu mana poate poate se va opri cineva sa o repeada si pe ea. Am oprit, a urcat cu greu in masina, si a inceput sa povesteasca cum o banala muscatura de caine, netratata din cauza lipsei de bani si din cauza nepasarii sistemului medical din aceasta tara care i-a inchis orice usa, s-a agravat si singura solutie ramasa e amputarea piciorului. Doamna cauta un preot care sa o ajute..

Urmatoarea oprire a fost Manastirea Secu. Biserica mare fiind inchisa am urcat pe niste scari vechi de lemn catre Paraclisul Sfantul Nicolaie. Mergand apoi prin curtea manastirii, un parinte (am aflat acum ca era Parintele Staret Arhimandrit Vichentie Amariei) ne-a invitat sa ne rugam si in Paraclisul Adormirea Maicii Domnului, un loc in care nu am mai fost chiar daca am vizitat manastirea de nenumarate ori.

E o liniste sfanta in curtea acestor asezaminte religioase, avem o tara minunata, plina de locuri splendide de care trebuie sa profitam!

Cafeneaua Danioti ne-a servit apoi cu o cafea excelenta si un croissant abia scos din cuptor. Admirabila locatie!

Un eveniment mai putin placut s-a intamplat in drumul spre casa, cand un sofer visator a considerat ca nu mai are rost sa opreasca in timp ce se asigura si s-a oprit fortat de masina mea. Fara avarii din fericire!
Manastirea Sihastria

Cruce de gheta - Manastirea Sihastria
Manastirea Secu






Drumul spre Paraclisul Sfantul Nicolaie


























3 comentarii: